Epilepsi Hastaları Konsültasyonu

Epilepsi Hastaları Konsültasyonu

KONSULTACIJE - EPILEPSIJA I HIRURGIJA EPILEPSIJE prof dr Candan Gurses i prof dr Selcuk Peker, Koc University Hospital Istanbul
25-27 juni 2019 !!!

EPILEPSIJA je jedna od najučestalijih bolesti ili poremećaja u neurologiji, koja zbog svojih karakteristika predstavlja ozbiljan medicinski i socijalni problem. Uzrok nastanka bolesti i simptomi su izrazito raznoliki. Epilepsija predstavlja hronični poremećaj stanica moždane kore, koje iz različitih razloga postaju "prepodražljive" i reagiraju sinhronim izbijanjima električkih impulsa, što se manifestira epileptičkim napadajima.
U nasoj Univerzitetskoj bolnici postoji poseban odjel neurologije koji se isključivo bavi epilepsijom i na čijem je čelu prof dr Candan Gurses, svjetski priznat stručnjak iz domena neurologije, sa preko 100 radova objavljenih u SCI indeksiranim časopisima, kao i 10 poglavlja o statusu epilepticusa, refleksnoj epilepsiji, fotoosjetljivosti, epilepsiji vruće vode, progresivnoj miokloničnoj epilepsiji, juvenilnoj miokloničnoj epilepsiji, psihogenim neepileptičkim napadajima, genetika, studije moždane barijere štakora, antiepileptici u životinjskim modelima epilepsije, subakutni sklerozirajući panencefalitis (SSPE) i neurosifilis. Govornik je na više međunarodnih konferencija i kao gost autorica u prilogu epilepsije 2012. Bila je predsjednica Turskog društva za epilepsiju u periodu od 2014. do 2016. godine, vođa Centra za epilepsiju - EPIMER na Univerzitetu u Istanbulu u periodu od 2015-2018. , Vodila je nekoliko ispitivanja lijekova kao glavni istraživač. Nedavno se fokusirala na HFO i nano-čestice u istraživanjima epilepsije.

Operativne zahvate epilepsije u našoj bolnici radi već dobro poznati prof dr Selcuk Peker, svjetski poznat i priznat neurohirurg, vodja odjela Gamma Knife Koc Univerzitetske Bolnice.

sve upite slati na :
-inbox FB
-???? kocbosnia@gmail.com
-????mashak@kochealthcare.org
-???? +387 62 054 989